Netsis ERP



Netsis ERP


Netsis serisi ürünlerin en kapsamlı versiyonu olarak geliştirilen Enterprise, Türkiye ve yurt dışında işletme ve şubeleri olan kurumlara yönelik ve bu işletmelerin tamamı ile entegre ve modüler olarak çalışan bir çözümdür.

Genel Özellikler


  • Tedarik Zinciri Yönetimi Müşterilerinizi, sizi ve tedarikçilerinizi verimli bir e-birliktelik (e-collaboration) ortamında buluşturarak tedarikçiden müşteriye dek uzanan tüm bilgi akışının elektronik ve ortak bir ortamda gerçekleşmesini sağlar.
  • Birden Fazla İhtiyacı Karşılayan Yapı İşletme/holding mantığı, Oracle veritabanlarını desteklemesi, çoklu dil desteği, satır bazı güvenlik uygulaması, kurumsal karne ve iş zekası gibi özellikleri sayesine işletmenizin bir çok ihtiyacını tek bir çözüm altında karşılayabilir.
  • Üretim ve Planlama Karmaşık üretim süreçlerini kontrol altına almak, değişken müşteri siparişlerinin terminlerine uyum, tedariklerin doğru zaman ve şekilde yapılması, gereksiz stok barındırmamak ve müşterilerinizi memnun edecek, işinizi büyütecek yenilik ve iyileştirmeleri gerçekleştirmek, gelişmiş özelliklere sahip üretim ve planlama fonkiyonları ile mümkün.
  • Dinamik Kodlama Dinamik Kodlama, Netsis Enterprise’de özelleştirme yapma veya üzerinde çalışacak özel yazılımlar geliştirme imkanı sunar.
  • Kurumsal Karne Finansal verilerin ve rakamların yanında müşteri ilişkileri, iş süreçlerinin işlerliği, yenilenme kabiliyeti, kalite, çalışanların performansı, bilgi-iletişim teknolojilerinin yeterliliği ve işlerliği gibi işletmenizin rakamlarla belirlenemeyen, tablolarla gösterilemeyen “psikolojik değerleri” olarak adlandırılan “Kurumsal Karne”, temel işlevlerin içinde yer alır.

Modüller


Ürününüzü satış sonrasında da takip etmelisiniz. Müşterinizin iade ettiği ürün ile ilgili sorunu tespit edebilmek için satın alınan ürünün hammaddeye kadar izlenebilir olması gerekir. SeriLot takibi sayesinde satınalmadan, satışa kadar olan stok süreçlerinizin izlenebilirliğini sağlayabilirsiniz.
Netsis Data Inspector ile firmanıza özel veri giriş ekranlarını kolayca tasarlayabilir, Dinamik Kodlama ve NetOpenX ile uygulamanızı işletmenize özek hale getirebilirsiniz.
Ticari faaliyetlerinizin tam denetimi sağlam bir muhasebe sistemi kurmanızdan geçer. Hesap planınızı organizasyonunuza ve çalışma şeklinize göre seviyelendirebilmeli ve raporlayabilmelisiniz. Kayıtlarınızda şube, referans kodu, proje kodu boyutlarını kullanarak hesap planınızın daha sade olmasını sağlayabilirsiniz.
Revize edilmiş siparişlerinizi takip edebilir, etkin bir satış ve stok yönetimi sağlarsınız.
Üretimin herhangi bir aşamasında, satınalma, iade gibi işlemlerinizde, kalite kontrol sürecinin yönetilmesini sağlayan fonksiyondur. Malzeme, yarı mamul ve ürün bazında, yapılan ölçümleri, ret ve kabul ölçüm sınırlarını, ölçüm örneklem miktarlarını vb. tanımlayabilirsiniz. Kalite kontrolü yapılacak örneklem kayıtlarının otomatik oluşmasını sağlayabilirsiniz
NetOpenX ile iş mantığını bozmadan Netsis’e kayıt atabilir, Netsis’ten veri alabilirsiniz. Daha önce yazdırmış olduğunuz web uygulamasından sipariş kayıtları, kullanmış olduğunuz el terminalinden irsaliye kayıtlarını Netsis’e gerçek zamanlı (real-time) aktarabilir, yatırımınızı koruyabilirsiniz.
Ticaretin vazgeçilmez ödeme aracı olan kredi kartı ile yaptığınız tahsilatların, banka ile yaptığınız sözleşme şartlarının sisteme girilmesiyle ödeme ve kesintileri denetim altında tutabilirsiniz.
Masalarda uçuşan evrakları ve “Hangi siparişlere onay verilecekti?”, “Bugün öncelikle yapılması gereken işler nelerdi?”, “Bu ödemeyi kim, neden durdurdu?”, “Bu alım için gerekli onaylar verildi mi?” gibi birçok soru ve sorunu, dijital iş akış yönetim sistemi İş Akış Kontrol (Workplace) ile sonlandırabilirsiniz. İş Akış Kontrol; yetki düzeylerine göre yapılan/yapılacak tüm işleri tanımlayabilir. Onay akışlarını da belirleyerek, tüm dokümantasyonları dijital ortamda takip etmenizi sağlar.
Üretimin herhangi bir aşamasında, satınalma, iade gibi işlemlerinizde, kalite kontrol sürecinin yönetilmesini sağlayan fonksiyondur. Malzeme, yarı mamul ve ürün bazında, yapılan ölçümleri, ret ve kabul ölçüm sınırlarını, ölçüm örneklem miktarlarını vb. tanımlayabilirsiniz. Kalite kontrolü yapılacak örneklem kayıtlarının otomatik oluşmasını sağlayabilirsiniz
Netsis rapor modülleri ile yerel ağ veya web ara yüzlerini kullanarak internet üzerinden sınırsız raporlama imkanlarına kavuşabilirsiniz. Her iki kullanımda da Netsis arka tarafta istediğiniz bilgilere göre SQL komutları hazırlayarak yüksek performans ve içerikte raporlar almanızı ya da hazırlamanızı sağlayacaktır.
Netsis Türkçe, İngilizce, Farsça, Azerice, Rusça çalışabilmektedir. Netsis Dil Düzenleyicisi sayesinde henüz desteklenmemiş dillerin girişlerini yapabilir; hatta desteklenen dillerde bile Netsis ekranlarındaki alan adlarını çalışmalarınıza uygun şekilde değiştirebilirsiniz.
Esnek yapılandırma özelliğini kullanarak aynı stok kartı ile farklı özellikteki ürünlerinizin tüm işlemlerini kolayca takip edebilirsiniz. Özellik bazında belirleyeceğiniz fiyat farkları ile tek fiyat listesi üzerinden seçilen özelliklere göre farklı fiyatlardan satış yapabilirsiniz.
Satış süreçlerini “Fırsat”, “Teklif” ve “Sipariş” olarak takip edebilir, fırsat, teklif ve siparişlere ait dokümanları (sözleşme vb.) ayrı ayrı tutabilirsiniz. Bu süreçlerde hangi kalem ürünlerin kime, ne fiyatlarla satıldığını ya da önerildiğini ve tahmini satış olasılığını takip edebilirsiniz .
Satışa kadar olan süreçlerinizde doğru bilgi akışının sağlanması satınalma sürecinden başlar. Stok girişlerinizdeki tam denetimi sağlamak için tedarikçilerinizle yapacağınız ortak çalışmalar ve teknolojinin imkanları ile RFID (Radyo Frekanslı Kimlik Belirleme) ve barkod otomasyonu kurabilir, hatalı ve tekrarlı veri girişlerini engelleyebilirsiniz.
Holdingden şubeye kadar ortak kodlama kullanabileceğiniz gibi, her şube ya da işletmenin kendisine özel kodlama sistemi kullanmasını sağlayabilirsiniz. Siparişler ve masraflar gibi birçok operasyonu, merkez ya da holding olarak şubeler adına yapabilirsiniz. Bu aracılıkla kayıt tekrarını engellemiş, merkezi bir yönetim sağlamış olursunuz
Satışa kadar olan süreçlerinizde doğru bilgi akışının sağlanması satınalma sürecinden başlar.
Netsis programları veri tabanına tek yönlü, Md5 standartlarına uygun yaratılmış şifreler ile ulaşır. Sistem yöneticisi dışındaki kullanıcılarınız program dışından veri tabanına ulaşsa bile kayıtları göremezler.
Tedarikçilerin koşullarına göre satınalma yapabilmek ve pazarlıkları sistem üzerinden takip edebilmek detaylı bir çalışma gerektirir. Netsis Enterprise ve Standard uygulamalarında talep aşamasından başlayıp alış faturasına kadar olan işlemler birbiri ile ilişkili takip edilebildiği için tüm süreci denetim altında tutabilir, birçok işlemin otomatik çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Birikimli ve detay raporlarınızı tanımlayabildiğiniz proje takibi sisteminde gelir/gider durumunuzu grafiksel raporlarla kolayca analiz edebilirsiniz. Personel ve demirbaş paketlerindeki proje bazında kayıt girişi sayesinde kamyonunuzun ya da personelinizin hangi proje için ne kadar çalıştığını takip edebilirsiniz.
NLS altyapısı sayesinde bilgilerinize dışarıdan müdahale edilse bile İzleme kayıtlarının (LOG ) tutulmasını sağlayabilirsiniz. Optimize edilmiş yöntemler ile programın çalışma performansı etkilenmeden değişiklikleri takip edebilirsiniz.
E-posta uygulamasında olduğu gibi olay bazlı SMS gönderilebilmektedir. Havalenizin geldiğini, sevkiyatınızın yapıldığını, yevmiye çekilişini kendi ekiplerinize ya da tedarikçilerinize/müşterilerinize anında iletebileceksiniz. Bununla da yetinmeyerek rapor sonuçlarında ya da harici uygulamalara yönelik olarak, dinamik kodlama ve NetOpenX uygulamalarından SMS servisini kullanabilecek, özelleştirebileceksiniz.


Ekran Görüntüleri

Netsis ERP
Harita
Netsis ERP
Giriş Ekranı